Várakozás, újság olvasás…bukósisak akció

medic-563425_640Nem igazán szeretek orvoshoz menni, de van amikor muszáj. Nem is igazán mondanám azt, hogy beteges típusú lennék, hiszen egy évben egyszer ha lát az orvos. Te beteges vagy? Sokat jársz orvoshoz?

Az orvosok

Nem igazán szeretem őket. Hogy miért? Gondolom már te is jártál úgy, hogy minden orvos mást mond. A háziorvos még csak csak elmegy, de a többi…gondolom nem kell bemutatnom.

Nem is értem különben, hogy minek vannak sokszor. Nagyanyám mondta mindig amikor beteg volt, hogy ő ugyan nem megy orvoshoz egy kis bajjal. Persze a kis baj már nagy baj volt, de ők nem abban nőttek fel, hogy mindennel orvoshoz menjenek. Nem is volt abban az időben annyi baj, mint most. Aztán mégis túlélték, sőt élnek akár 100 évig is.

A várakozás

Azt hiszem ezt utálom a legjobban. Ha 8 órakor kezdődik a rendelés, reggel 7 órakor már tuti, hogy 2-3 ember ott van. Persze a ráérősök, akik be tudnak ülni, és várni. Már tudom, hogy nem megyek oda korán, hiszen pár alkalommal megjártam. Egyszer volt, hogy olyan rosszul voltam, hogy azt mondtam, ha nem jutok be, akkor lehet, hogy lefordulok a székről várakozás közben.

Általában azt csinálom, ha olyan helyre kell mennem, hogy várni kell, veszek valami újságot magamnak, hogy miközben olvasok, addig is telik az idő. Vagy mondjuk egy keresztrejtvényt, az is jó. sok időm nincs amúgy az újság olvasásra, de ilyenkor van, hogy egy egészet ki tudok olvasni. Ha elfelejtek vinni magammal, akkor az asztalon heverő szórólapokat szoktam olvasgatni, vagy a faliújságon lévőket. Van minden féle, hiszen különböző reklámanyagokat is szoktak behozni, jól teszik, ha belegondolok, az orvosi hely az a hely, ahol naponta többen is megfordulnak, és reklámmal találkozhatnak. Van minden féle, mint írtam, orvosi, vagy valamelyik bolté éppen, vagy nyitási akció, vagy mondjuk valamilyen egyéb szóróanyag, mint a bukósisak akció.

Várni sehogyan sem jó, és orvoshoz menni sem. Ha már muszáj, arra érdemes figyelni, hogy ha lehet, alaposan mossunk kezet utána, és ne tapogassunk mindent össze, hogy ne legyünk a kelleténél jobban betegek.