Újság olvasás, napelem inverter

Azért nem csak az internet hódít még, még létezik az újság is. Hogy meddig? Na azt gondolom, azért már több évet „élt” ahhoz képest, hogy szerintem mennyit fog még.

Az újság olvasás

Én azért még szeretek olvasni. Nem csak könyveket, de napilapot, vagy folyóiratot is, bármit megnézek. Főleg amikor arról van szó, hogy el kell ütni az időt valamivel. Ilyen az is, amikor mondjuk az orvosnál várni kell. Van hogy egy egész újságot kiolvasok, amíg várakozom. Mint mindenki más, nem azért hogy szemetet hagyjak magam után, hanem hogy más is meg tudja nézni, ami nekem már úgy is felesleges, így ott szoktam hagyni. Mondjuk az orvoshoz nem viszem a nagy napilapokat, mert azt én sem szeretem, amikor valaki mellettem hajtogatja azt a nagy újságot, miközben így is olyan kicsi a hely a rendelőkben.

Utálok várni

Az egyik legrosszabb tulajdonság tudom, de tényleg nincs türelmem hozzá. Igyekszem mindenhová pontosan érkezni, éppen ezért én is elvárom mindenkitől ugyan ezt. Na mondjuk ez egy rendelőben lehetetlen, hiába is jövünk időpontra. Nem is értem, hogy minek adnak, hiszen ha oda is megy az ember időben, legalább fél órát várni kell. Hogy miért? vagy mert jön egy beugró valaki, akinek gyorsan kell mennie, vagy mert a gyógyszergyártó cégek emberei is ilyenkor jönnek, és sok esetben elrabolnak fél órát is ebben az időszakban, vagy csak mert éppen valami van. Számos okot lehet felsorolni, hogy miért lehet csúszás.book-1659717_640

Na a lényeg annyi, hogy vannak türelmes emberek, és persze türelmetlenek is. Te melyik csapatot erősíted? Persze azt gondolom egy idő után mindenkinek elfogy a türelme. A gyerek rendelő ilyen, hiszen a gyerekek sokkal inkább türelmetlenek, és nem szeretnek várakozni. De mit is tehetünk, ők már csak ilyenek. Azért mi felnőttek azt gondolnám hogy sokkal toleránsabbak vagyunk, de sokszor azért rácáfolnak emberek.

Amikor várni kell, mindenki türelmetlenebb, ingerültebb is lesz. Persze ez idő függvénye is, hiszen egy negyed órát, húsz percet még kibírunk, de utána fogy mindenki türelme. Micsoda tülekedés szokott lenni ilyenkor a rendelőben… már olyan is elő fordult, hogy szegény asszisztens amikor kijött, ő rakott rendet. Na ebben az esetben tudtak egy darabig viselkedni az emberek.

Az idő eltöltése

Muszáj valamivel eltölteni az időt amíg várunk valahol, mert attól lesz feszült az ember, hogy csak ül és néz. Na ilyenkor jó egy könyv, vagy egy újság.

Múltkor tudtam, hogy az orvoshoz kell mennem délután, igaz hogy csak receptért, de van hogy arra is várni kell, így már reggel vettem egy újságot magamnak. Már a címlapja is érdekes volt: mi a napelem inverter? Már ez is felkeltette az érdeklődésemet, így gyorsan telt az idő, amíg vártam, hiszen olyan valamit olvastam ami érdekelt is. Tényleg, te szoktál olvasni újságot?

Az hogy meddig marad fent a papír alapú olvasás, nem lehet tudni, hiszen az interneten már ezt is megtehetjük, így minek is vásárolnának az emberek újságokat, könyveket. Szerencsére az én gyerekeim szeretnek olvasni, így még nekik is meg tudom mutatni, hogy milyen is egy jó könyv olvasása, a kanapén ülve, bekuckózva.