Újság olvasás, és a szobalány állás

Egy könyvtárban dolgozom, és sokszor nem igazán tudom elütni az időt. Megmondom őszintén sokat olvasok, de egy idő után eléggé unalmassá válik. Mindenkinek az az unalmas, amivel éppen dolgozik. Vannak témák, amiket már kiveséztem annyira, hogy már nem is akarok róla olvasni többet, de az biztos, hogy egy darabig nem.

A könyvek

Egy könyvtárban ugye minden féle könyv előfordul. Amit az ember szeretne, azt biztosan megtalálja. Én is olvastam sok történelmi jellegű könyvet, de szeretek országokról is olvasni, kultúrákról…

indian-1119222_640A legjobban ha választanom kell, akkor azt gondolom, az országról leírt könyvek a legkedvesebbek. Hogy miért? Mint említettem, sok mindent meg lehet tudni az adott ország kultúrájáról, szokásairól, nevezetességeiről. Amiért még jók ezek a könyvek, az nem más, mint hogy megismerhetek sok mindent, amire azt gondolom az életben kicsi az esélye, hogy meg is tudjam nézni. Azért ahhoz, hogy mindent lásunk, amit szeretnénk, igen csak kevés az egy élet, ha csak nem vagyunk piszok gazdagok.

A vágyak, álmok

Mindenkinek vannak álmai, és vágyai. Nekem az utazás lenne az, és hogy lássam azokat a dolgokat, amiről a könyvekben olvasok. Szeretném a két szememmel megnézni a tengert, a hegyeket, az épületeket… számos dolgot tudnék név szerint felsorolni, hogy az egész lap nem is lenne elég rá. Azt hiszem, mindenki így van ezzel, hiszen ki ne szeretné látni azokat a dolgokat, amik híresek, vagy amiket a tévében látunk a filmekben, vagy az ismeretterjesztő sorozatokban?. Ugye hogy te is szeretnéd?

A milliomosság

Emlékszem közép iskolába jártam, amikor az évfolyam társamat hol ezért, hol pedig azért kikérték. Jó tanuló volt, ezért ez nem okozott gondot, de hol síelni mentek, hol pedig egy kis kiruccanásra mert éppen hideg van, és melegbe vágytak. Soha nem értettem, hogy honnan volt rá annyi pénze a szüleinek. Ezt ma sem értem, igaz változott a világ is, de mind a ketten dolgozunk a párommal, de mégsem engedhetjük meg magunknak, hogy négy személlyel repülőre üljünk Mondjuk a mostani repüléses helyzetben nem is bánom, biztosan nagyon félnék.

Azért milyen jó lehet annak, akinek nem kell megszakadnia, és az álmai valóra válnak már gyerekként. Nem azon kell töprengenie felnőtt fejjel, hogy jó lenne a tengert látni.

Az én fizetésem igen csak kevés arra, hogy erre fussa belőle. Ezért is inkább csak művelődőm a könyvekből, ha egyszer eljutok tudjam mit is akarok majd megnézni.

Amikor már nagyon unom magamat, az aktuális újságokat szoktam böngészni, és nézegetni a hirdetéseket. A minap egy cikk, a szobalány állásokkal foglalkozott külföldön. Mivel erről még annyira nem olvastam, és nem néztem ebből a szemszögből egy országot, így igen tetszett a téma.