Egészséges élet, nyugodt környezetben

A stressz
Az egészséges életnek rengeteg feltétele van. Nem csak arra kell figyelnünk, hogy mit eszünk, hanem arra is, hogy hol. Ez alatt arra gondolok, hogy hol élünk.  A stressz a betegségek egyik legnagyobb okozója. A stressznek nagyon sok oka lehet, többek között a munka, a családi problémák, és a lakhely is. Budapesten sokkal stresszesebb az élet, mint vidéken, így mostanában egyre többen költöznek vidékre. 

A vidékre költözők főbb céljai a Budapest vonzáskörzetébe tartozó városok, és a más nagyvárosok. Azt hinné az ember, hogy nincs nagy különbség Budapest és a vidéki nagyvárosok között, de tulajdonképp össze sem hasonlítható a kettő. A vidéki nagyvárosok hiába nagyok, sokkal nyugodtabb az élet. A nyugodtabb élet pedig hozzájárul a stressz csökkentéséhez, illetve sokszor a környezetváltozás is sokat segít, ha stressz miatt kialakult betegségekről van szó. Az ember életét teljesen tönkre tudja tenni a stressz, és a környezete is, ha nem figyel rá kellőképpen. 

Éppen ezért van, hogy a stressztől megbetegedett embereknek a költözést is szokták egy opciónak javasolni. De nem olyan könnyű kiválasztani, hogy hova költözzünk, ha nem akarunk nagyon vidékre, de mégis szeretnénk nyugodtabb életet. 
Debrecen például pont ilyen. Eladó ház Debrecen melletti kis falvakban is van, ha egy nagyvároshoz közel, de még nyugodtabb környezetben képzeljük el a jövőbeli stresszmentes életünket esetleg. 

Házvásárlás
A házak vásárlása manapság már nem úgy működik, mint évekkel ezelőtt. Pont az egyik ismerősöm költözött most el, és ő mesélte, hogy mennyivel egyszerűbb már. Amikor először költöztek életükben, még feljöttek Pestre, és járták az utcákat eladó lakás feliratot kutatva, ingatlanosokhoz járkáltak, újságokat vásároltak, és abban böngészték az apróhirdetés részeket. 

Ez most már teljesen más szintre lépett. Ahhoz, hogy megváljunk a lakásunktól, már nincs szükség hirdetések feladására, nem kell ingatlanügynököket fogadni, az internet használatával ez is sokkal egyszerűbb. 
A legegyszerűbb módja annak, hogy lakást keressünk, az, hogy az internetes apróhirdetések között kezdünk böngészni. Vannak csak ingatlaneladásra specializálódott oldalak, de vannak olyanok is, ahol mindent lehet kapni. Apróhirdetéseket lehet feladni, arról, amiről csak szeretnénk. 
Itt talált az ismerősöm eladó házat. Eleinte csak keresgélt a már feltöltött hirdetések között, majd inkább úgy döntött, hogy kihasználja az oldalt jobban, és nem csak keresett már, de feltöltött egy apróhirdetést arról, hogy lakást keres. Leírta, hogy eladó házat keres Debrecenben, megfogalmazta, hogy nagyjából milyen paraméterekben gondolkozott, és nem kellett egy hónap sem, megtalálta a szinte tökéletes házat. 

Azt mondta a nextapro.hu oldalról, hogy nagyon egyszerű használni. Az elején egy kicsit tartózkodott tőle, hogy feladjon egy ilyen hirdetést, amiben nem kínál, hanem keres, ahol ő akar venni, és nem eladni szeretne. Mázli, hogy erre is volt lehetősége. Nem igazán hitte, hogy a hirdetését sokan fogják megnézni, és azt sem remélte, hogy így fog házat találni, de szerencséje volt, mert felhívták, és lassan már a költözésnél tart a családjával együtt.  Viszonylag ismeretlen volt számára eddig az oldal, ahol hirdetni kezdett, így nem hitte, hogy ilyen sokan nézik. De meglepetésére igenis sokan böngészik a nextapro.hu weboldalt. 
Így utólagosan nem annyira meglepő, hiszen ő is ott hirdetett, akkor mások miért ne tennék? Az egyszerű kezelés, a letisztult felületek, a sok szűrési kategória meggyőzik az embereket, és az emberek pedig mindig azt használják, ami beválik. 

Az ismerősöm is mondta, hogy ő is itt fog legközelebb is hirdetni, mivel ilyen hamar sikerült lakást találnia, valószínűleg legközelebb is szerencséje lesz, ha apróhirdetést szeretne feladni. És mivel neki már bevált, azt hiszem, ha ilyen helyzetbe kerülök, legközelebb én is itt fogok keresgélni.  Nagyon szimpatikusak a hirdetések is, amik itt vannak, és nagyon figyelnek rá, hogy minden hirdetés az annak megfelelő kategóriába legyen besorolva. Kifejezetten idegesítő szokott lenni, hogy az emberek rossz kategóriába teszik a hirdetéseiket, így végül bármire is keresek, nem a kívánt eredménnyel találom szembe magam. Szerencsére erre is figyelnek, és úgy tűnik, ha valaki rossz kategóriába helyezi ab hirdetést, azt amilyen gyorsan csak tudják, ki is javítják.