Az egészséges gondolkodásmód csodái: te is tudsz vásárolni nyári gumit!

Szeretem, hogy a mai világban minden olyan könnyen elérhető, épp csak a karunkat kell emelnünk érte. Bele gondolni is furcsa, hogy régen a tudást az emberek egymásnak adták át. Nem is csoda, hogy nem gyűlt fel olyan sok belőle. Persze ettől még szeretem a régi gyógyfüves recepteket, nagyon sokszor segítettek már rajtam és a gyerekeimen, betegség esetén. Sőt, olyanok is vannak, amiket folyamatosan szedünk, az egészségünk megtartása érdekében. Na de ha nem a mai világban élnék, akkor ennek a hasznos tudásnak csak az egy, maximum két százaléka jutna el hozzám. Mert most nem csak azt tudom, hogy az én ükanyáim mivel gyógyították a sebeket, de azt is, hogy Kínában vagy épp Afrikában miket használnak a bogár csípések ellen. Sőt, nem csak tudok róluk, hanem legtöbb esetben be is tudom szerezni a szükséges hozzávalókat. És ez mind a rengeteg vívmánynak köszönhető, ami felgyorsította az ember életét. Köztük persze ott van az internet is, ami a világ tudásának tárháza.

Ez a tárház pedig rengeteg meglepetést tartogat, és olyan tudást oszt meg velünk, amire nem is gondolnánk. Csak tudni kell keresni a rengeteg tartalom között!

Nemrég például úgy döntöttem, hogy kicserélem a nyári gumikat az autómon. Tulajdonképpen még tavaly előtti télen fogadtam meg, hogy ki fogom cserélni őket, amikor egy ismerősöm jelezte az autóm téli gumiira, hogy sürgősen ki kell cseréltetnem őket. Ezt akkor megtettem, hiszen még az én laikus szememmel is láttam, hogy valóban szükség van a cserére. És, ahogy már mondtam, akkor megfogadtam, hogy a tavasszal a nyárikat is kicserélem, hogy azokkal se legyen semmi gondom. Hát, egy évet késtem ezzel a tavasszal, de idén végre sikerült rávennem magam a dologra.

A gumidiszkont.hu/nyari-gumi oldalon kerestem magamnak új nyári gumikat. Ezt az oldalt még anno, tavaly előtt ősszel találtam, amikor neki fogtam a téli gumi cseréjének. És hogy hogyan kapcsolódik mindez ide? Ahogy a bevezetőben is írtam, csodásnak találom, hogy a mai világban már minden tudás a tenyerünkben hever. Akkor, ősszel még fogalmam sem volt semmiről, ami az autógumikat illeti, de az internet segítségével rengeteg új dolgot tanultam. A gumidiszkont oldalra ez főként igaz! Minden hasznos információt megtaláltam, ami ahhoz kellett, hogy kiválaszthassam a tökéletes gumit.

De mivel továbbra sem vagyok szakértője a dolognak, sőt, az első gumivásárlásom volt az utolsó is egyben, és azóta rengeteg idő eltelt, idén tavasszal újból azzal kezdtem a dolgot, hogy el kezdtem olvasgatni a gumidiszkont oldalán található adatokat. Tulajdonképpen újból tanultam mindent, de ez nem gond, hiszen ilyen a mai világ. Tudni kell keresni az infók között, tudni kell kiszűrni a neked hasznos dolgokat, aztán tudnod kell felhasználni azt. És a lexikális tudás már majdnem nem is számít, vagy csak az alapját adja meg a dolgoknak. Szóval idén tavasszal újból tanultam a dolgokat, és vásároltam magamnak új nyári gumikat a gumidiszkont webshopjából. Egyedülálló anyaként csak úgy dőlt belőlem a büszkeség, hogy minderre képes vagyok magam és határozottan tudok dönteni, hogy mi kell nekem. A nyári gumit, pont úgy, ahogy anno a télit, az egyik, hozzám közel eső szervizbe rendeltem, majd amikor megérkezett oda, és jelezték, hogy érte mehetek, magammal vittem a gyerekeimet. A távolból végig néztük, ahogy kicserélik a gumikat, közben az egyik autószerelő még mesélt is egy keveset arról, hogy épp mit csinál. Ezt azért tartottam fontosan, mert a gyermekeim egészséges nevelése nem csak a fizikai dolgokban merül ki. Úgy szeretem, ha mindenfélével találkoznak és bővítik az általános intelligenciájukat. Egyszóval építgetem az alapot, hogy ők is boldogulni tudjanak az életben, és úgy gondolom, hogyha valaha is autójuk lesz, nem árt ha tudnak róla, hogy miért fontos a gumicsere és hogy is néz ki egyáltalán.

Az autószerelő szerint a választott nyári gumikkal megfogtam az isten lábát. Nahát, nem nagyon tudtam mit reagáljak erre, de valószínű azt akarta jelezni, hogy jól választottam. Örültem a pozitív visszajelzésnek, és örülök az új kerekeknek is. Most már nyugodt szívvel és boldogan mehetünk a gyerekekkel kirándulni a nyáron, hiszen tudom, hogy az autóm kerekei teljesen készen állnak a melegtől megolvadt aszfalt legyűrésére.