Amikor a mániád foglalkozássá válik

Ha egy kicsit mindenki belegondol, akkor biztos lehet abban, hogy ismer olyan unatkozó háziasszonyt, aki már jó dolgában nem tud mit kezdeni magával, és ezért bemeséli magának, hogy van olyan valami, amiben kiemelkedően jobban teljesít, nagyobb tudás birtokában van, mint mások, és ebből meg is próbál valamilyen úton pénzt csinálni. Akkor is, ha szüksége van rá, és akkor is, ha valójában nincs, csak a szabadidejét szeretné kitölteni valamivel.

Tovább megyek: én ismerek olyat is,aki a férjével közösen vezet egy nagyon jól menő, virágzó vállalkozást, mellett még nagymama is, fiatal kora ellenére, ráadásul még egy kiskamasz gyerekkel is rendelkezik, tehát az utolsó dolog, amivel megvádolható, az az, hogy unatkozó háziasszony lenne. Ő nem más, mint az én drága jó anyósom. És igen, rajta is elhatalmasodott a haszontalanság érzése, még így is, hogy gyakorlatilag egy elég népes családot ő tart életben, és ő is tart össze. Az ő mániája nem a goblein, vagy a horgolás, esetleg a különleges ételek főzése, hanem az egészséges életmód. És itt most nem specializálódottan az egészséges táplálkozás, a mozgás, vagy a különböző táplálék kiegészítők szakértőjéről van szó, hanem azt képzeljétek el, hogy rád néz a mama, és már tudja is, hogy milyen problémád van, és hogy milyen diétával, vitaminokkal és egyéb természetes ásványokkal oldhatod ezt meg.

webáruház készítésSokszor hasznos tud lenni egyébként a tanácsa, de nagyon sokszor idegesít is, mert nem feltétlenül van mindig igaza, és amikor például a népes család összegyűlik egy rendhagyó ebéd alkalmából, akkor az mindenkit kellemetlenül tud érinteni, ha a nagyérdemű előtt tárgyalja ki, hogy milyen súly és bőrproblémákkal küzdenek a jelenlevők.

Olyannyira megszállottá vált, hogy különböző nemzetközi konferenciákon is részt vesz, annak reményében, hogy itthon is meg tud majd honosítani olyan gyógymódokat, amik eddig még nem jutottak el hazánkba, de ő nagy jövőt jósol nekik. Legutóbbi találkozásunkkor elújságolta, hogy rengeteg webáruház készítésre vonatkozó árajánlatot kért be különböző cégektől, és szeretne megkérni, hogy vessem össze a kínált szolgáltatások ismeretében a kapott árakat, és segítsek választani. Végre hasznosnak éreztem magam a szemében, eddig ugyanis nagyon kevés dologban tudtam neki megfelelni, mondjuk nem is igazán törekedtem rá, de most ezt azért elismerésnek éreztem részéről. Nem sokkal később szorgalmasan el is kezdte küldözgetni a webáruház készítésre vonatkozó árajánlatokat. Úgy döntöttem, hogy egy excel-ben összesítem a kapott információkat, és azzal talán egy kicsit könnyebb dolgom lesz, amikor érvelnem kell a döntésem mellett. Volt néhány árajánlat, amelyek igazán kedvezőnek bizonyultak, de a szolgáltatások közül nagyon kevés szerepelt a listájukban, mások pedig igen borsos árakat számoltak fel, úgyszintén a nagy semmire. Nem igazán tudtam eldönteni, hogy az árajánlatkérés volt hiányos, vagy esetleg csak nem vették komolyan a megkeresést, és ezért nem törték magukat a vállalkozók pontos, részletekig menő kifejtésre. Volt egy webáruház készítésre szóló árajánlat, ami viszont nagyon kedvező volt mind az összeget, mind az azért cserébe nyújtandó szolgáltatások tekintetében. Ráadásul korábban az ügynökségi munkáim során a cég már dolgozott is ezzel a webfejlesztővel, így a portfóliója egy részét személyes tapasztalat kapcsán is be tudtam ajánlani anyósnak.

Az árajánlatot tehát úgy állítottam végül össze, hogy kiemelt helyen szerepeltettem a legkedvezőbb, legrészletesebb ajánlatot tevő vállalkozót, illetve megjegyzéseket is fűztem a cellákhoz, azokon a pontokon, melyek esetleg kérdésesek lehetnek az anyósom számára. Meg is kapta elég hamar a válaszomat, aminek nagyon örült és természetesen nem úsztam meg ennyivel, mert megkért, hogy egy kávé során személyesen is beszéljük át ezt az összefoglaló táblázatot. Szóval a jövő heti lazítós napom ennek fényében fog telni, bármennyire is törekedtem a közérthető ajánlat összeállítására.